KUOROINFO NOLLAKYNNYS SYKSY 2020

Heippa nollakynnysläinen!

(Päivitetty 13.9.2020)

 

Olet mukana Nollakynnyksessä - mahtava homma, kiitos! Tässä infoa kuorosta ja vastauksia "usein kysyttyihin kysymyksiin".

Kuoronjohtaja Heli täällä kirjoittelee. Olen koonnut tälle sivulle mahdollisimman paljon yleisinfoa kuoron toiminnasta. Tämä on erityisen tärkeätä uusille kuorolaisille, mutta myös vanhojen kannattaa tsekkailla läpi. 

 

Suosittelen, että otat hetken käydäksesi nämä kuoron asiat ajatuksella läpi, jotta homma toimisi mahdollisimman sujuvasti. On etenkin minun työn kannalta tärkeätä, että esim. kuorojen viestintä toimisi ja kuorolaiset itsekin tietävät, miten se toimii. Kuorolaisia on nyt kuudessa ryhmässä yli 100, joten viestejä tulee ja menee aika paljon!

 

Tiedän, että viestintäkanavia on aika monta, mutta mielestäni ne on ovat tiettyyn tarkoitukseensa ne parhaat ja hetken ihmettelyn jälkeen homma toimii. Parempi käyttää useampaa työkalua kuin yrittää sahata, hioa ja ruuvata vasaralla. ;)


YLEISTÄ/AIKATAULUT

 

Reenit pidetään pääsääntöisesti Musiikkikoulu Pop Upilla (Aittatie 12) tiistaisin klo. 17.30 - 20.00.

 

Ethän tule paikalle sairaana. Mukana reeneissä voi olla myös etänä, ilmoita tästä tarpeesta Helille mahdollisimman hyvissä ajoin vaikka Whatsapp-viestillä tai Nimenhuudossa.

Tullessasi koululle pese tai desinfioi kädet. Salin perällä on kaksi vessaa, niitä molempia saa kuorolaiset käyttää, vaikka toinen on merkattu henkilökunnan vessaksi. Pyri pitämään turvavälejä etenkin muihin kuin oman ryhmän jäseniin.

Liian aikaisin saa tulla, mieluummin ei myöhässä. Yritetään kuitenkin näinä aikoina välttää ylimääräistä oleskelua koululla, niin voidaan vähentää lähikontaktien määrää. Voit siirtyä saliin heti kun siellä on vapaata.

 

Jos yllättäen myöhästyt selvästi, ilmoita se vaikka henkilökohtaisella Whatsappilla mulle heti kun tiedät myöhästymisestä ja liity joukkoon kun pääset. Olet aina tervetullut. 


Kuorossa on hyvä olla mukana muistiinpanovälineet, juomapullo ja mukavat vaatteet sekä mahdollisesti lämpimät sukat tai tossut. Kengät ja takit jätetään aulaan.
 


HUOM! EI REENEJÄ:

Syyslomalla 13.10.

Esiintymisten ym. myötä osa reenipäivistä voi myös muuttua.

 

Kuorossa on näillä näkymin 25 jäsentä tällä kaudella. Kaikissa ryhmissä on vielä vapaita paikkoja, lisääkin saa siis tulla, jos vaikka tuttavissanne vielä joku innostuu!

 

Kausi loppuu näillä näkymin joulukuun alussa, mutta jotain muutoksia voi tulla, jotka tähän vaikuttavat, esim. esiintymisjuttuja tai rajoituksia tapaamisiin. Tavanomaisia kokoontumisia on yhteensä 13, joiden lisäksi kauteen kuuluu kaksi mahdollisuutta esiintymiseen tms. poikkeavaan tapaamiseen. Osa reeneistä tai keikoista saatetaan toteuttaa etänä. Vakioreeniajasta pyritään pitämään kiinni, mutta pidätämme oikeuden muuttaa harjoitusaikoja poikkeustapauksissa. 

TILAT JA PYSÄKÖINTI

 

Reenipaikkana tietysti koulun tilat Aittatie 12:ssa, isossa metsäsalissa. Tuntia voi odotella aulassa, mutta pyrimme välttämään aulan ruuhkaa, siis saliin saa tulla ennen tuntia, jos siellä ei ole muuta toimintaa.

 

Vessoihin saa aina mennä salin läpi, vaikka salissa olisi opetusta. Jos pitää käydä vessassa, eikä halua rampata ees taas salin läpi, voi jäädä myös toiseen aulaan odottelemaan kuoroa. Auloissa on tapetit, joita saa oikein mielellään värittää odotellessa!

Vähänkään isompien ryhmien kohdalla pysäköinti on huomionarvoinen asia. Koulun molemmilla sivuseinillä pysäköidään autot vinoon, jotta niiden takaa pääsisi ajamaan. Älä siis pysäköi sinisen hallin päätyyn, kiitos.
 

Koulun vasemmalla sivulla (etupihalta katsottuna) on lämmitystolppia, joita saa käyttää. Koulun edessä voi pysäköidä kohtisuoraan ikkunoiden eteen. Sinisen hallin takana on myös parkkipaikkoja, kohtisuoraan metsää kohti. Ilta-aikaan (klo.16.30 jälkeen) myös viereisen Rovaniemen Puutuotteen pihalla saa pysäköidä vapaasti. Pyritään siis välttämään Aittatien laidassa pysäköimistä, jotta tie pysyisi avoimena ja teidän matka tunnille turvallisena.

VIESTINTÄ POP UPIN KANSSA

 

Puhelinnumerot

puh. 040 867 1985 / Heli Kaltiokumpu

(puh. 040 845 8673 / Mikko Nuorala laskutusasioissa)
 

Parhaiten saa kiinni viesteillä, mieluiten Whatsappilla, usein en pysty vastaamaan puheluihin. Numero on minun henkilökohtainen numero, enkä aina vastaa työasioissa, viestin saa kyllä laittaa milloin vaan. Voit vaikka viestillä jättää soittopyynnön, jos asian hoito sitä vaatii, niin yritän sitten jossain välissä soitella.

 

sähköposti: tiedotus.popup@gmail.com

Meidän laskut tulee sähköpostilla, ja niitä lähettelee yleensä Mikko. Tästä osoitteesta tavoitat Mikon laskutusasioissa ja minut kuoron muista asioissa. Myös muut opettajamme välillä auttavat ja vastailevat yleisiin kysymyksiin tässä osoitteessa.

 

Suosittelen laittamaan sähköpostiin selkeän aiheen, mikä nopeuttaa meidän työtä.

Esim. "Nollakynnys Sodankylän laskusta" tai "Popforian reeninauhoista" mieluummin kuin "Kuorosta".

 

(Meidän vanha osoite on yhä olemassa ja käytössä, mutta tämä uusi osoite on asiakaspalvelulle omistettu.)

LASKUT JA EDUT

Laskut lähetetään oletuksena sähköpostilla ja niiden maksuaika on 14 vrk. Etenkin jos saat meiltä laskuja ensimmäistä kertaa, tarkkaile myös roskapostia! Huom. laskutuspalveluna meillä on Ropo Capital, jonka tilille lasku on maksettava, ei meille suoraan. Jos laskun maksaa väärällä viite-/tilinumerolla, Ropolta voi tulla muistutusmaksuja.

Jos joudut maksuvaikeuksiin, ota meihin yhteyttä, niin voimme esim. muuttaa maksusuunnitelmaa. Tilauksen yhteydessä hyväksytyt toimitusehdot täällä: www.musiikkikoulupopup.fi/toimitusehdot

 

Otamme vastaan Edenredin, Smartumin, ePassin, Eazybreakin ja Tyky-maksuvälineiden kulttuurietuja. Ota meihin yhteyttä, kun haluat maksaa laskusi näillä (tiedotus.popup@gmail.com).

Poppilaana (Pop Upin oppilaana) sinulla (ja perheelläsi) on mahdollisuus tällaisiin etuihin:

https://www.musiikkikoulupopup.fi/poppilasedut


Kuorolaisille kenties tärkein tieto on se, että saatte alennuksia yksityistunneista (missä tahansa instrumentissa)!

 

Esim. 45 min yksittäinen irtotunti maksaa muille 53€ ja kuorolaisille 48€! Tämä on hyvä tapa saada räätälöityä henkilökohtaista opastusta, jos esim. jokin laulutekninen asia tökkii tai jos haluaisit tukea lauluharjoittelua vaikka opiskelemalla jotain soitinta. Tämä etu on henkilökohtainen.

RYHMÄN VAIHTO TAI ILMOITTAUTUMISEN PERUMINEN
Kuluvan kauden ilmoittautumista ei voi perua eikä poissaoloista tehdä palautuksia. Ilmoittautuminen on voimassa toistaiseksi, kunnes peruutat sen.

 

Jos haluat siis ensi kaudella jäädä pois tai vaihtaa ryhmää, ilmoita asiasta ennen kauden alkua. Deadline peruutukselle ilmoitetaan erikseen sähköpostilla.

Ryhmän vaihtamisesta voit neuvotella Helin kanssa milloin vaan. Yleensä ryhmää vaihdetaan kauden vaihteessa uuden laulatuksen kautta.

VIESTINTÄ KUORON (JA MINUN) KESKEN

Kuoron keskinäiseen viestintään on käytössä Facebook-ryhmä, Whatsapp-ryhmä sekä Nimenhuuto-joukkue läsnäolojen ilmoittamiseen. Kuoron harjoitusmateriaali löytyy Dropbox-palvelusta ja etäopetusreenit pidetään Zoomissa.

Somessa voit mielelläsi kertoa kuorojutuista. Julkisista keikoista voi laittaa materiaalia vapaasti, muuten kysytään esim. kuvissa olevilta ihmisiltä lupa. Käytä ja seuraa hashtageja: #poppivuosi20 #popkuoro #popkuoropopforia

ETÄOPETUS/ZOOM

Etäopetusta järjestetään tarvittaessa, esim. kun opettaja tai kuorolaiset ovat estyneet olemasta lähiopetuksessa, mutta kuitenkin pystyvät osallistumaan.

 

Etäopetuksen muoto valitaan opetettavien aiheiden yms. mukaan. Usein etäopetuksella tarkoitetaan videopalaveria Zoom-sovelluksessa. Etäopetusta voi kuitenkin olla myös esim. jonkinlainen etätehtävä tai edeltä äänitetty opetusvideo, jonka mukana kaikki harjoittelevat itsenäisesti.

Zoomia voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Ainakin puhelimella tarvitaan pienen Zoom-sovelluksen asentaminen. Tietokoneilla ei tarvi asentaa sovellusta, mutta sen ominaisuudet ovat monipuolisimmat, kun sovelluksen asentaa.

Voit liittyä Zoom-kokouksiin näillä tiedoilla:

https://us02web.zoom.us/j/4039822381

"Meeting ID" eli minun henkilökohtainen kokoustunnus: 403 982 2381

Nämä liittymistiedot ovat joka kerta samat. Huomaa, että jos käytät niitä muulloin kuin oman ryhmän reenien aikana, saatat pölähtää jonkun toisen tunnille!

NIMENHUUTO

Nimenhuuto on tärkeä työkalu, jolla näen, ketä on tulossa reeneihin ja keikoille.

Liity Nimenhuuto-joukkueeseen:  https://popforia.nimenhuuto.com/public_join?pass=popforiaa2020

Salasana: popforiaa2020

 

Tarkoitus on, että laitat oman ilmoittautumisen NYT HETI koko kauden tapahtumiin, vaikka et olisikaan täysin varma, mitä puuhailet muutaman kuukauden päästä. Jos sinulla ei ole tiedossa mitään estettä, vastaa "IN" eli että olet mukana.

 

Jos myöhemmin este tulee, käy vaihtamassa vastaukseksesi "OUT". Jos IN-vastauksia ei laita valmiiksi, unohtuu helposti käydä täydentämässä vastauksia silloin, kun olet normaalisti tulossa kuoroharjoituksiin, poissaolon taas yleensä muistaa ilmoittaa.

 

Huom! Jos muutat ilmoittautumistasi vielä samana päivänä, on hyvä laittaa mulle suoraan myös tekstari tms. (ei mielellään koko kuoron Whatsappiin, yksittäisen henkilön poissaolo ei ole kiireellinen info koko kuorolle).

 

Liity yllä olevan linkin avulla joukkueeseen ja käy muokkaamassa omat tietosi kohdalleen: puhelinnumero ja sähköposti ainakin, kuvakin olisi kiva (jos kirjaudut Facebook-profiilin avulla, taitaakin kuva tulla automaattisesti). Monilta vanhoiltakin kuorolaisilta puuttuu näitä.

 

Omista asetuksista voit myös valita, millä tavalla saat ilmoituksia Nimenhuudosta: Oma profiili / Omat tiedot / Joukkueen ilmoitukset. Suosittelen valitsemaan "Kiireelliseksi merkityt", silloin ei tule joka risahduksesta sähköpostia.

Nimenhuutoa on mahdollista käyttää tietokoneella ja älylaitteilla maksuttomasti, mutta siitä on olemassa myös tosi näppärä kännykkäsovellus, jonka kokeilu on ilmaista ja jatkuva käyttö maksaa alle 5€/vuosi:
Nimenhuuto App Store (Apple)
Nimenhuuto Play-kauppa (Android)

WHATSAPP

 

Avaa tämä linkki puhelimessa, jos et ole vielä Whatsapp-keskustelussamme: 

https://chat.whatsapp.com/GGbZvNK11DV4Vqxx1HRJqb

Ja tosiaan, tänne vain KIIREELLISET ja KOKO KUOROA (tai suurinta osaa) koskevat viestit. Jos esim. ilmoitat minulle poissaolosta, ei koko kuoroa tarvi siitä infota. :)

 

Whatsappin käyttöön tarvitaan älypuhelin. Laita mulle esim. tavallinen tekstari asiasta, jos sinulla ei ole älypuhelinta käytössä, tiedän sitten jatkossa.

DROPBOX

 

Kuoron harjoitusmateriaalit löytyvät aina tästä Dropbox-kansion linkistä: 

https://www.dropbox.com/sh/pwccuk2vrgwcxmz/AAA1FI-XMK4pXVRb-xd5ktWZa?dl=0 

Dropboxista löytyy kuoron reeninauhat, nuotteja ja sanalappuja, ja muuta infoa, kuten jakautuminen stemmaryhmiin.


Jaan teille Dropboxin-kansion kahdella tavalla, kutsulla ja linkkinä, voit valita sinulle hyvän tavan käyttää Dropboxia. Kutsun teidät kaikki kansion yhteiskäyttäjiksi. Näin pitäisi olla helpompaa ladata kansio omaan Dropboxiin niin, että uudet tiedostot ilmestyvät sinne automaattisesti. Tätä vaihtoehtoa varten Dropbox pitää asentaa jollekin omalle laitteelle, kännykälle tai tietokoneelle. Sovellusta on mahdollista käyttää maksuttomasti, mutta se voi tässä vaihtoehdossa tulla täyteen.

 

Laitteelle asennettavaa sovellusta ei ole kuitenkaan pakko käyttää eikä kansiota sen kummemmin asennella.

 

Tallenna tämä linkki johonkin, mistä löydät sen aina näppärästi. Linkki pysyy aina samana, mutta joudut ilmeisesti avaamaan sen aina uudestaan nähdäksesi uudet tiedostot (jos siis kerran tallennat kansion tästä linkistä, sinne ei ilmesty automaattisesti uusia tiedostoja).

 

Kansiota tarkastellakseen ei tarvitse ostaa tai ladata Dropbox-sovellusta, mutta ilmainen (tai maksullinen) versio ladattuna tietokoneelle ja/tai kännykkään kyllä tekee käytön kätevämmäksi.

https://www.dropbox.com

 

Jos tiedostojen nimet eivät näy kunnolla puhelimessasi, käännä näyttö vaakasuuntaan tai kokeile tietokonetta tai tablettia.

 

FACEBOOK

 

Oman Facebook-ryhmämme linkki tässä: https://www.facebook.com/groups/popforia/  

Pyydä liittymistä, niin hyväksyn sinut ryhmään.

 

Jos et ole Facebookissa, etkä halua olla, voit tehdä profiilin peitenimellä, ja käyttää sitä vain tämän ryhmän tsekkaamiseen. Facebookiin olisi kuitenkin hyvä kaikkien päästä tarvittaessa.

 

Facebookissa voidaan tiedottaa ja keskustella asioista, jotka eivät ole kiireisiä tai eivät kosketa ihan kaikkia. Minulla ei valitettavasti ole ajallisesti mahdollisuutta esim. käydä läpi harjoitusten sisältöä poissaolijoiden kanssa, mutta Facebook-ryhmässä voit kysyä kuorokavereilta, mitä on harjoiteltu!

 

Täällä myös tsekataan keikkojen pukeutumisasioita, ym. vähän pidempää keskustelua vaativaa. Tänne voi laittaa kiinnostavia linkkejä tai muuta höpötystäkin, kun taas Whatsapp pyritään pitämään tehokkaana ja ytimekkäänä (paitsi keikkojen jälkeen yleensä fiilistellään ja lähetellään kuvia yms.).

 

Facebookiin saattaa myös tulla alustavia keikkakyselyitä, varmat keikat lisätään sitten Nimenhuutoon. 


MUUTA FACEBOOKISSA/INSTAGRAMISSA

Somessa voit mielelläsi kertoa kuorojutuista. Julkisista keikoista voi laittaa materiaalia vapaasti, muuten kysytään esim. kuvissa olevilta ihmisiltä lupa. Käytä ja seuraa hashtageja: #poppivuosi20 #popkuoro #popkuoropopforia

Tässä kaikkien oppilaidemme yhteinen ryhmä Poppilaat: 

https://www.facebook.com/groups/poppilaat/

Täällä kuulet meidän uusista jutuista, arvonnoista, keikoista yms., mistä arvelemme olevan teille hyötyä ja iloa. Usein myös myynnissä edullisia yksityistunteja, jos joku joutuu esim. yllättäen perumaan tulonsa tunnille tms. Tämä ryhmä on eräänlainen sisäpiiri, jossa voidaan keskustella ja löytää vaikka soittokaveri tai myydä jotain musavehkeitä. Tässä ryhmässä ei ilmoitella kuitenkaan mistään kriittisistä kuoroon liittyvistä asioista.

 

Facebook-tykkäykset ovat tärkeitä merkkejä siitä, että meistä ollaan kiinnostuneita.  Esim. keikkatilaajat saattavat käydä tarkistamassa Facebook-tykkäysten määrää ennen bookkaamista! Olisi kiva, jos käyt tykkäämässä myös näistä:

Musiikkikoulu POP UP 

Helin bilebändi KOPLA X 

Helin oma artistisivu Heli Kaltiokumpu 

Sodankylän "kolleganne" Sompion Saundissa 

 

Ja tule seuraamaan meitä myös Instagramissa: 

@musiikkikoulupopup

Instasta löytyy myös: 

@helikaltiokumpu 

@koplaxband 

@sompionsaundi

KEIKAT

 

Keikat sovitaan erikseen tilanteen mukaan. Keikkoja tai muita erityisiä tapaamisia on tavoitteena olla pari kertaa kaudessa. Keikatkin saattavat nykyään olla etänä.

 

Keikkavaatetuksena on meidän kuoroilla yleensä ollut jokin väriteema; viimeksi musta-valkoinen ja pinkki.

 

Asun tyyli on suurpiirteisesti määritelty, mutta muuten saa itse valita, mitä vaatteita pukee. Minä katson kokonaisuutta ja yritän ohjailla sitä mahdollisimman yhtenäiseksi. Joskus saattaisi siis olla tarpeen hankkia kuoron keikkoja varten jotain vaatetusta, mutta saat ainakin itse päättää mitä hankit ja mistä. Usein voi myös kuorokavereilta tai muualta lainata.

 

"Pukukoodia" saatetaan myös vaihtaa esim. tilaisuuden mukaan. Näitä vaateasioista mietitään keikkojen yhteydessä ja on mietitty aiemmissa postauksissa Facebook-ryhmässä. Tästä ei oteta kuitenkaan suuria paineita, vaatteiden takia ei saa jäädä keikoilta pois! :)

 

Jos keikoista saadaan palkkio (musakoulun ulkopuolisista tilaisuuksista yleensä saadaan), kuoro saa palkkiosta osuuden, joka lisätään kuoron "rahastoon". Tätä rahaa voitte te kuorolaiset käyttää haluamallanne tavalla, vaikka yhteiseen illanviettoon, lisäreeneihin/-opetukseen, esiintymisvaatteisiin... Normaaleihin kuoromaksuihin sitä ei voi käyttää. Tämä on siis KUORON rahaa, ei yksittäisen kuorolaisen, eikä sitä saa kuorosta lähtiessään mukaan. Rahan käytöstä päättävät senhetkiset kuorolaiset yhdessä. Tästäkin aiempi postaus löytyy Facebook-ryhmästämme.

 

 

No siinäpä päälimmäiset! :D Kiitos, että olet mukana!

Tervetuloa mukaan, ja vietetään hieno #poppivuosi20!

Terkuin,

Heli