top of page
Helmisaundeja - Yhteiskonsertti ilman tekstejä.jpeg

Kuva Juhamatti Julkunen Photography 

HELMISAUNDEJA -

Sompion Saundi & Kvarttia vailla

su 5.2.2022 klo 16 

Tähtikunnan koulun auditorio, Sodankylä

Sodankyläläinen popkuoro ja rovaniemeläinen lauluyhtye tulkitsevat Helmisaundeja- yhteiskonsertissaan 5. helmikuuta kotimaisia ja ulkomaisia popkappaleita ja hittejä 1960-luvulta tähän päivään.

Helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina Sodankylässä kuullaan todellisia helmisaundeja, kun sodankyläläinen Sompion Saundi -popkuoro ja rovaniemeläinen Kvarttia vailla -lauluyhtye pistävät hynttyyt yhteen ja järjestävät yhteiskonsertin Tähtikunnan koulun auditoriossa.

Runeberginpäivänä järjestettävässä Helmisaundeja-konsertissa kuoro ja lauluyhtye tulkitsevat tunnettuja popkappaleita vuosikymmenten varrelta. Kvarttia vailla -kvartetin ohjelmisto painottuu 1960–80-luvuille ja sisältää muun muassa Beatlesin ja Leonard Cohenin klassikoita. Sompion Saundin ohjelmisto sijoittuu pääosin 2000-luvulle. Lisäksi lauluyhtye ja kuoro esiintyvät yhdessä.

– Olemme innoissamme siitä, että pääsemme tekemään yhteistyötä taidokkaan kvartetin kanssa ja saamme kuoromme riveihin hetkeksi myös miesääniä. Tämä on meidän kuorollemme uudenlainen, inspiroiva yhteistyökuvio, kertoo Sompion Saundi ry:n puheenjohtaja Liisa Kuittinen.

Rovaniemeläinen Kvarttia vailla -lauluyhtye on toiminut vuodesta 2017 lähtien. Kvartetissa laulavat Olli-Pekka Vieltojärvi (1. tenori), Matti Kyngäs (2. tenori), Markku Ylinampa (1. basso) ja Timo Kotilainen (2. basso), joilla on monipuolinen kuorolaulu- ja lauluyhtyetausta. Yhtyeen laulut ovat pääosin a cappella -sovituksia. Ohjelmistossa on myös kitarasäestyksellisiä kappaleita.

Sodankyläläinen Sompion Saundi perustettiin syksyllä 2016. Neliäänisessä kuorossa on 18 laulajaa. Kuoroa johtaa rovaniemeläisen Musiikkikoulu Pop Upin yrittäjä, sodankyläläislähtöinen laulunopettaja Heli Kaltiokumpu. Kuoro tunnetaan yllättävistä kuorosovituksista ja omaleimaisesta saundista. Kaltiokumpu vastaa sovituksista.

Helmisaundeja – popkuoron ja lauluyhtyeen yhteiskonsertti Tähtikunnan koulun auditoriossa su 5.2.2023 klo 16.

Ennakkoliput netissä 11 euroa, liput ovelta 16,50 euroa (käteinen tai kortti). 

Konsertin kokonaiskesto noin 1 h, ei väliaikaa, ei tarjoilua.

Verkkokaupan tilausvahvistus tulee esittää tapahtumaan saapuessa (mobiililaitteesta tai tulosteena). Pääsylipuilla ei ole palautusoikeutta, lukuunottamatta poikkeustilannetta, esim. tapahtuman peruuntuminen.

Kiitos tuestasi paikalliselle kulttuuritoiminnalle!

20230114_144631.png

Kuva Juhamatti Julkunen Photography 

bottom of page