top of page

MUSKARIT

Muskari on monipuolinen ja elämyksellinen harrastus, jossa lapsi oppii musiikkia kokonaisvaltaisesti loruttelun, laulamisen, liikkeen, rytmiikan, improvisoinnin, tanssin ja kuuntelemisen kautta. Ryhmässä musisoiminen ja toimiminen kehittää lapsen sosiaalisia, kielellisiä ja motorisia taitoja, luovuutta, itsetuntoa ja musiikillisia valmiuksia.

 

Toiminnan musiikillisiin tavoitteisiin kuuluvat mm. rytmin, melodian, dynamiikan, sointivärin, harmonian ja musiikin rakenteen alkeet. Tärkeintä muskarissa on musiikin ilon kokeminen ja hyvän musiikkisuhteen luominen sekä muskarilaulujen ja -leikkien siirtyminen käyttöön myös kotona arjessa.

baby girl with instrument.jpg

Päivitetty 1.8. 2023: Valitettavasti tällä hetkellä emme voi tarjota muskariopetusta sopivan opettajan puutteen vuoksi. 

Vauvamuskari

Vauvamuskari tukee vauvan ja vanhemman vuorovaikutusta sekä herättelee vauvan kiinnostusta musiikkia kohtaan. Vauva kokee musiikin vanhemman laulun, loruttelun, liikkeen ja kosketuksen kautta. Värikkäät huivit, pallot, käsinuket ja muut virikkeet elävöittävät tuntia ja virittävät vauvan aisteja.

Vauvamuskari on usein lapsen ensimmäinen harrastus..

Tarinamuskarit

Cecilian tarinamuskareissa lorutellaan, lauletaan, soitetaan, rytmitellään, kuunnellaan, tanssitaan ja liikutaan lapsilähtöisesti kunkin ikäryhmän kehitystaso huomioon ottaen. Pallot, leikkivarjo, huivit, höyhenet, saippuakuplat, käsinuket ja muut virikkeet tuovat tunteihin moniaistillisuutta ja elämyksellisyyttä. Tarinallisuus ja leikillisyys ovat tärkeä osa toimintaa. Tarinamuskariin osallistutaan yhdessä vanhemman, kummin, mummin, vaarin tai muun tutun aikuisen kanssa.

Parhaan tuen lapsen kehitykselle ja oppimiselle antaa lapsen iän mukainen ryhmä, mutta esim. aikataulujen ollessa esteenä voit pyytää lapsen sijoittamista johonkin muuhunkin ryhmään.
 

Lasten soittoryhmä

Soittoryhmässä tutustutaan eri soittimiin (mahdollisuuksien mukaan mm. piano, ukulele, kantele, nokkahuilu, laattasoittimet, djembe, bodypercussiot) ja opetellaan niin yhteissoittoa kuin sooloilua. Tehdään hauskoja sovituksia ja harjoitellaan myös omien laulujen tekemistä sekä improvisaatiota. Musiikin teorian alkeet tulevat tutuksi leikin ja soiton kautta. Myös soittoryhmässä laulaminen, kuunteleminen, rytmittelyt ja musiikkiliikunta ovat tärkeässä osassa.

Child with music instruments. Musical ed

Soittoryhmiin osallistutaan lähtökohtaisesti ilman aikuista, mutta etenkin aluksi saa toki oma aikuinenkin tulla mukaan, tarvittaessa vaikka koko kurssin ajan.

Ryhmät on suunniteltu 4-9-vuotiaille lapsille, mutta lapselle sopivaa ryhmää voidaan miettiä myös sen kannalta, miten lapsi sopeutuu uusiin tilanteisiin ja minkä verran lapsella on kokemusta muskareista ja soittamisesta.

Miten valitsen sopivan ryhmän?

Yleisesti ottaen on parasta osallistua omalle ikäryhmälle suunniteltuun opetukseen, mutta lapselle sopivaa ryhmää voidaan miettiä myös sen kannalta, miten lapsi yleensä suhtautuu uusiin tilanteisiin ja minkä verran lapsella on jo kokemusta muskareista tai soittamisesta.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää ryhmiin liittyen laitathan viestiä meille: tiedotus.popup@gmail.com

Child with music instruments. Musical ed

Mikäli aikataulut eivät sovi, voitte kysyä myös onko mahdollista osallistua johonkin toiseen ikäryhmään tai käydä esim. osa tunneista eri aikoina.


Jos jokin askarruttaa, voit kysyä lisää mailitse osoitteesta muskarit.popup@gmail.com tai lähettämällä viestin sivun alalaidan lomakkeella.

Muskareihin ilmoittautuminen

Muskareihin ja lasten soittoryhmiin ilmoittaudutaan tekemällä tilaus kurssista verkkokaupassamme. Osallistuminen on mahdollista maksaa osissa Klarna Checkout -maksuvaihtoehdoilla. 

 

Voit maksaa myös kulttuuriedulla, kun itse osallistut harrastukseen lapsen kanssa. Ilmoitathan tilauksen yhteydessä mikäli haluat käyttää kulttuurietua muskarin maksamiseen niin hyvitämme sen laskultasi.

 

Mikäli muskariryhmän minimiosallistujamäärä ei tule täyteen, maksut palautetaan täysimääräisinä. Vahvistamme kurssin toteutumisen sähköpostitse ennen muskarin alkua. Huomioithan, että usein ilmoittautujia tulee mukaan vielä viime tingassa, joten ilmoitus kurssin toteutumisesta voi tulla vielä lähellä aloituspäivää. 

Yleistä muskareista

Ryhmiimme tehty ilmoittautuminen on sitova, mikä tarkoittaa, ettei tilausta voi peruuttaa, eikä käyttämättä jätetystä osallistumisoikeudesta anneta hyvityksiä.

Perustamme ryhmät ilmoittautuneiden määrän perusteella, ja sitoudumme järjestämään opetuksen sovitusti tällä osallistujamäärällä. Musiikkikoulu POP UP on yksityinen musiikkikoulu, jonka toimintaa ei tueta julkisin varoin, opetuksen järjestäminen on siis mahdollista ainoastaan pyytämällä oppilailtamme sitovat ilmoittautumiset järjestettyihin ryhmiin.

Jos ryhmissä on tilaa, niihin voi liittyä myös kesken kauden. Emme yleensä tarjoa tutustumiskäyntejä vakituisiin ryhmiin antaaksemme "työrauhan" oppilaille ja opettajalle. Silloin tällöin järjestämme tutustumispäiviä, joista ilmoitamme erikseen. Jos sinulla on erityinen syy pyytää tutustumiskäyntiä, ota yhteyttä meihin etukäteen. Voit tutustua meihin ja muskareihimme nettisivujen lisäksi myös kertamuskareissa sekä erilaisissa lapsille suunnatuissa tapahtumissa, joihin osallistumme säännöllisesti ja ilmoittelemme niistä mm. somekanavissamme.

Otathan huomioon, että lapsi tutustuu muskarissa mahdollisesti moniin uusiin asioihin, ja ryhmädynamiikka ryhmän lasten, aikuisten ja ohjaajan välillä muotoutuu useampien tapaamisten kuluessa. Joskus tarvitaan aikaa uuteen harrastukseen sopeutumisessa, ja aikuisen tuki on tässä tärkeätä. Myös tämän vuoksi ryhmiimme sitoudutaan pääsääntöisesti yhden kauden ajaksi.

 

Minimiosallistujamäärä ryhmissä yleensä 6-7 Pidämme ryhmät kohtuullisen kokoisina, jotta kaikille riittää tilaa ja aikaa oppia. Pyrimme löytämään paikan ryhmistä jokaiselle ilmoittautuneelle, eikä varsinaista jonotuskäytäntöä ole. Ilmoitamme kuitenkin, jos syystä tai toisesta ryhmien ulkopuolelle jääneille avautuu uusia mahdollisuuksia aloittaa muskareissa.

Mikäli muskarissa käynti tai maksun hoitaminen vaikeutuu jostakin syystä, otathan meihin ajoissa yhteyttä, jotta voimme etsiä yhdessä asiaan ratkaisua. Mahdollista on esim. ryhmän vaihto, osallistuminen ryhmään omalla tavalla, osallistuminen aikuisen erityisellä tuella tai maksusuunnitelman tekeminen.

Miten valitsen sopivan ryhmän?
Ryhmien kuvaukset
Aikataulut
bottom of page